2017. június 18., vasárnap

A-tól Z-ig könyves felmérés


Sziasztok! :)
Ugyan azt mondtam, értékelést hozok, de most hogy itt a nyár és végre tudok pihenni, az első egy hetemben nem erőltetem meg magam túlságosan. :D Eddig még csak egy ilyet csináltam, de nagyon élveztem a megírását,így gondoltam, duplán jó lesz most a blogra. Ezt a book tag-et szintén Anya olvas oldalán találtam. Bár ez nem tündérmesékről szól, mégis kreatív, és remélem nektek is tetszeni fog.
Külön kihívottaim nincsenek, csinálja meg bárki akinek tetszik. :)
Author you’ve read the most books from (Író, akitől a legtöbbet olvastad):
Számolás nélkül is tudom, hogy Leiner Laura az, főleg azért, mert ő szerettette meg velem az olvasást. A Szent Johanna Gimi óta minden könyvét elolvastam.


Best Sequel Ever (Legjobb folytatás valaha):
Általában úgy vélem, egy sorozat minden része egyformán jó, kevés van, aminek a folytatása jobb lenne mint az első rész, de Ransom Riggs: Üresek városa esetében az utóbbi érvényesül.


Currently Reading (Mit olvasol jelenleg?):
Jelenleg még mindig Ransom Riggs: Lelkek könyvtárát olvasom, de már lassan vége (sajnos). De utána sincs megállás. :)Drink of Choice While Reading (Milyen italt választasz olvasáshoz?):Mindenképp tea! Nincs olyan, amihez ezt a csésze forró italt ne lehetne fogyasztani. Bár meglehetősen szerencsétlen vagyok, még sosem borítottam rá egy regényre sem.E-reader or Physical Book? (E-könyv vagy papír alapú könyv?):


Ez a kérdés úgy érzem, sosem fog eltűnni, hisz mindkét oldal a saját kedvencét pártolja, az érvek pedig helytállóak. Én személy szerint a hagyományos könyveket részesítem előnyben.
Fictional Character You Probably Would Have Actually Dated In High School (Egy karakter, akivel randiztál volna a középiskolában):


Daemon Black és Percy Jackson! <3
(Luxen sorozat, Percy Jackson sorozat)Glad You Gave This Book A Chance (Könyv, aminek örülsz, hogy adtál egy esélyt):
Sarah Dessen: Álom két keréken c. regénye pár évig a polcomon állt, de nem gondoltam volna, hogy esélyt fogok neki adni egyszer. Talán azért akadt a kezembe mégis, mert nem volt mit olvasnom és pénzem sem volt könyvre. Ennek ellenére örülök, hogy elolvastam, egyáltalán nem bántam meg.
Hidden Gem Book (Rejtett gyöngyszem):

Rojik Tamás: Befogad és kitaszít c. könyvét sorolnám ide elsősorban, hisz egyszerűen lenyűgöző mű, mégis nagyon kevesen ismerik. Remélem, ez hamarosan változni fog.


Important Moment in your Reading Life (Egy fontos pillanat a könyves életedben):

2012 volt az az év, amikor is megszerettette velem az olvasást Leiner Laura a Szent Johanna Gimi c. könyvsorozatával. Ezután a második fordulópont Rick Riordan: Percy Jackson sorozata volt. Előtte csak naplóregényeket olvastam kevésbé intenzíven, de azután szélesedett a látóköröm és sokkal több félét ismertem és szerettem meg. Olyan nagy hatással volt rám a sorozat, hogy a fantasy lett a kedvenc és leginkább olvasottabb műfajom. Ezt az is mutatja, hogy egy-két könyvem kivételével az összesben található fantasztikus elem.

Just Finished (Most fejezted be):

A most olvasott sorozatom előző része, az Üresek városa.


Kinds of Books You Won’t Read (Könyvtípusok, amiket nem fogsz olvasni):

Nagyon nincs ilyen műfaj, mindent kipróbálok, de eddig nem találkoztam olyannal, ami nem tetszett volna. Addig pedig semmiről nem mondok véleményt, amíg meg nem tapasztaltam.


Longest Book You’ve Read (Leghosszabb könyv, amit olvastál):

A Lenyűgöző teremtmények-nél hosszabb könyvet szerintem sosem olvastam, vagy csak nem emlékszem rá. De ha emlékezetem nem csal, ez a leghosszabb a maga 552 oldalával.

Major book hangover because of (Legnagyobb „másnaposságot” okozó könyv):ÓÓ J.L. Almentrout Opálja...Igaz, már 3 éve annak, hogy kiolvastam, mégis tisztán emlékszem a pillanatra, amikor elolvastam az utolsó oldalt, a könnyeim már patakban folytak és nem akartam hogy vége legyen. Utána egy hétig semmit nem tudtam olvasni.


Number of Bookcases You Own (Könyvespolcaid száma):

One Book You Have Read Multiple Times (Egy könyv, amit többször elolvastál):

Az a helyzet, hogy ilyen nincs. Rengeteg fantasztikus könyvet olvastam, de azt tartom, az első olvasás élménye semmivel nem pótolható. Bár még mindig ugyanolyan jó a története, akkor is tudod a végét.

Preferred Place To Read (Kedvelt hely olvasáshoz):
Különösebben nincs kedvenc helyem. Legtöbbször az ágyamban olvasok, de akár az íróasztalomnál vagy a fotelemben ülve is le tudok veszni az oldalakban. Mert olvasni mindenhol jó, nem igaz? :)

Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read (Idézet, ami inspirál/mindenféle érzéseket ad át neked egy könyvből, amit olvastál):

"-Néhány emlék…-mentegetőzött.
Jan megértően bólintott.
-Suttogd el a fáknak, ők megőrzik."

Bogár Erika: Végtelen Mezők Vándora


Reading Regret (Könyv, amit megbántál, hogy olvastad):

Sok mindent megbántam már életemben, de azt még soha, hogy elolvastam egy könyvet.

Series You Started And Need To Finish (all books are out in series) (Sorozatok, amiből minden rész megjelent, elkezdted és be kell fejezned):


Kiera Cass: Párválasztó (csak a kiegészítő kötetek), Kami Garcia - Margaret Stohl:Caster krónikák (2-4).Three of your All-Time Favorite Books (Három legnagyobb kedvenced):Szinte lehetetlen könyvek közül kedvencet választani, de még is megpróbáltam 3-at kiemelni.

Unapologetic Fangirl For (Egy könyv, amiért menthetetlenül Fangirl módra rajongsz):

Rick Riordan: Percy Jackson, J.L.Almentrout: Luxen, Leiner Laura: Bexi sorozatokért rajongok "megszállottan" :)

Very Excited For This Release More Than All The Others (Új megjelenés, amit legjobban vársz):Tomcsik Nóra: Elveszett ifjúság c. regényét várom jelenleg a legjobban (2017.06. 21.)


Worst Bookish Habit (Legrosszabb könyves szokásod):
Mindenhová magammal cipelem őket, viszont rosszul vagyok, ha egy porszem is rájuk száll.

X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book (X jelöli a helyet: Keresd meg a polcodon a 27. könyvet bal felülről kezdve):
Nálam ez Bogár Erika: Végtelen mezők vándora c. novelláskötete lett. 
(Nem gondoltam volna, hogy egy sorban több mint 20 könyvem van :) )


Your latest book purchase (Legutolsó könyvvásárlásod):

Mint már az előző bejegyzésemben is említettem, próbálom visszafogni magam, és nem sok könyvet venni, így a legutolsó szerzeményem a még májusban vett Leiner Laura: Egyszer.

Zzz snatcher book (last book that kept you up WAY late) (Legutóbbi könyv, amit késő estig olvastál):


Ritkán maradok fent sokáig, de őt egy pillanatra sem tudtam letenni. Ransom Riggs könyve a Különlegesek regéi, egyszerűen magávalragadó.

Köszönöm, hogy végigolvastad! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...