2018. augusztus 29., szerda

A boldog könyvfüggő vallomásai Book Tag

Sziasztok! :)
Igen, jól gondoljátok. Szerda van, én pedig ismét egy Book Tag-et hoztam, méghozzá egy vallomást a függőségemről. Sokáig én is tagadtam, hogy baj van, de ma már belátom hogy gondjaim vannak, sőt, büszkén vállam őket. Nos, ma erről az állapotról szeretnék nektek egy kicsit részletesebben mesélni, bemutatni ezt az életet. Fogadjátok szeretettel!:)
A kihívásra egyébként molyon találtam rá, ezzel volt tele az egész Book Tag zóna. :D
1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Ez olyan, mint ha azt kérdeznék: miért szeretek olvasni? Egyszerű a válasz, mégis bonyolult és összetett. Minden okot nem tudnék felsorolni, hisz rengeteg van. Szimplán a boldogság, hogy új könyv ékesíti a szobám polcait. Vagy az új könyv illata, amiből mellesleg parfümöt kéne készíteni. Az öröm, hogy máris belevághatok valami újba és ismeretlenbe. És még napestig sorolhatnám, de azt hiszem, értitek miről van szó.

2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

Attól függ. Ha sok új megjelenés van amit várok, vagy nagy akciók vannak, vagy valakinek ajándékba veszek, vagy könyvfesztivál van, akkor többször is szoktam egy hónapban. De vannak időszakok, mikor szinte alig keresgélek új polclakókat.

3. Hol szeretsz jobban vásárolni, könyvesboltokban vagy webshopokban?

Mindkettőt szeretem. Könyvesboltban főként a hangulat miatt, de oda általában céltudatosan megyek, vagy legalábbis van elképzelésem. Ha nem tudom, mit szeretnék, akkor online szoktam, bár szinte mindig van ötletem. Borzalmasan döntésképtelen vagyok, szóval emiatt egy hajszálnyival talán az internetes vásárlás felé hajlok, mert ott nem érzem magam kellemetlenül a több órás válogatás miatt. Plusz ki nem szeret könyvekkel teli csomagot kapni és kibontani? 

4. Van kedvenc könyvesboltod?

Csak az van. Mindegyiket szeretem, de azt hiszem, külön nem tudnék kiemelni egyet. Az összes varázslatos, tele van szépséges regényekkel és az új könyvek illatával.

5. Szoktál előrendelni?

Naná! Tudom, hogy csak egy-két nappal előbb kapom meg, mint a hivatalos megjelenése, de valamiért ez is sokat számít. Ha van valami, amire nagyon vágyom, mindenképp megrendelem, hogy minél előbb magamnál tudhassam.

6. Van havi limited?

Nem igazán. Mindig figyelek, hogy ne vigyem túlzásba. Van, amikor 5 könyvvel is gazdagodik a gyűjteményem, máskor pedig 1-2 kerül csak a polcra.

7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal, szoktál élni vele?

Hogy mivel? Az valami pokemon? Na jó, tudom mi az, de nem élek ilyen szerekkel. Néha hirtelen felindulásból elhatározom, majd 5 percen belül meglátok egy szimpatikus regényt és minden homályos lesz..

8. Milyen hosszú a kívánságlistád?

De még milyen hosszú! Nagyjából 150 van molyon bejelölve, de jó párat rá lehet még dobni, amit megláttam és megszerettem de elfelejtettem a címét/felírni, stb.

9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amit most azonnal a magadénak akarsz tudni?
  1. Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés 
  2. Rick Riordan: The ​Blood of Olympus
  3. Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

A kihívást bárki szabadon viheti aki szeretné. :)

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Teljesen így vagyok én is, a tesóm szerint már betegesen könyvmoly vagyok :D nem mintha bánnám XD
    Vannak könyvek amikkel régóta szemezgetek *.* (Nekem is végeláthatatlan a kívánságlistám ^^)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...