2018. október 17., szerda

Hét főbűn Book Tag

Sziasztok! :)
Ma ismét egy book tag-gel érkeztem, ami már jó ideje nem volt a bogon, ezért gondoltam, ismét itt az ideje egy kis könyves kihívásnak, amiből kiderülnek az én fő bűneim. :) 
Nem kellett sokáig keresgélnem, mivel épp az imént néztem meg Matida csatornáján a legújabb videót és annyira megtetszett, hogy úgy gondoltam, mivel ma belefér még az időmbe mindenképp meg kell csinálnom. Matilda, ha esetleg látod ezt, remélem nem haragszol, hogy elhoztam. :D
Na de nem is húzom tovább a szót, vágjunk bele! :)

1.: Kapzsiság. ~ Melyik a legolcsóbb könyved? És a legdrágább?

Gondolom ide nem számítanak az ajándékba kapott könyvek, így azokat egyből ki is lőttem. A legolcsóbb könyv amit vettem Beth Reekles: Kissing Booth - Csókot vegyenek! c. könyve volt a nyáron. Ha jól emlékszem, a Líra nyári akciójának keretein belül vettem nagyjából 500 Forintért. Nem is tudom, melyik volt a legdrágább, nagyjából ugyanolyan értékben szoktam könyvet vásárolni. Ha pedig egy olyan könyv van épp a várólistámon aminek különösen magas az ár, megvárom, míg lesz rá valamiféle kedvezmény, vagy esetleg rádobom a szülinapi listámra. :)

2.: Harag. ~ Melyik íróval állsz utálom/szeretem viszonyban?

Semelyikkel. Ha egy könyv nem tetszik, sosem haragszom meg érte a szerzőjére. Persze ha például sok könyvét olvastam már és az épp megjelenő nem tetszik annyira, inkább csalódottnak érzem magam, de az íróval szemben akkor sem érzek ellenszenvet. Imádni pedig nagyon sok mindenkit imádok, hazai és külföldi szerzőt egyaránt.

3.: Falánkság. ~ Melyik könyvet faltad örömmel újra és újra minden megbánás nélkül?

Párszor már említettem a blogon, talán még a legutolsó book tag-ben ki is fejtettem az érzéseimet az újraolvasással kapcsolatban. Igazából ha lenne elég időm és nem lenne olvasatlan könyvem, még sikerülne is, így viszont örülök, ha 10-re tudom csökkenteni az olvasnivalóim listáját. Bár most nagyon erősen gondolkodom, hogy újraolvassam-e az Időtlen szerelem trilógiát. Ez lesz majd a kiselőadásom témája, de már rég olvastam és nem lenne rossz, ha felfrissíteném a tudásomat. Majd meglátjuk, mit enged az idő. :)

4.: Lustaság. ~ Melyik az a könyv, amelyiket elhanyagoltad lustaság miatt?

Vicces, hogy pont most jött ez a kérdés. Ha két héttel ezelőtt kaptam volna, nem biztos, hogy tudnék rá választ adni. Persze mindig vannak az olvasási periódusomba kihagyások, de lustaságból még egyet sem hagytam ki. Most viszont így állok, habár inkább tudnám be annak, hogy jelenleg nem tudja annyira felcsigázni az érdeklődésemet mint kéne. Ez a könyv nem más, mint Margaret Stohl- Kami Garcia : Lenyűgöző teremtmények sorozatának a 3. része. Nagyon szerettem az első kettőt és már ezt is elkezdtem és tetszzik, de valahogy nem az, amire éppen vágyom. Rengeteg dolgom van, és azt hiszem, mikor odajutok hogy akkor sorozat, alvás agy olvasás, nem tudja annyira felcsigázni az érdeklődésemet, hogy őt válasszam. Plusz kicsit tartok attól, hogy nagyon sok rossz történik majd benne.

5.: Büszkeség. ~ Melyik az a könyv, amiről beszélni szoktál, ha nagyon intellektuális olvasónak akarsz tűnni?

Nem igazán törekszem erre. Minden könyvre büszke vagyok amit olvastam, és szerintem egyik könyv sem ér többet a másiknál. Amiatt talán egy kicsit szégyenlem magam, hogy nem olvasok klasszikus irodalmat, de igyekszem mindig egyre tágítani az érdeklődési körömet műfajok és témák szintjén egyaránt. Egyszer talán majd odajutok, hogy egy pár századdal ezelőtti mű annyira meg tud fogni, hogy elvigyen abba az irányba is. :)

6.: Bujaság. ~ Melyik tulajdonságokat találod a legvonzóbbnak egy férfi/női karakterben.

Női karaktert nem vonzónak, hanem szimpatikusnak tartok, ha önálló, független, ki mer állni magáért és a szeretteiért is valamint magabiztos. Talán ezek a legfontosabbak, persze ha valakiben nincs meg ez mind, attól még tudom kedvelni. Egy férfi karaktert sok minden vonzóvá tehet. Magabiztosság, humor (elengedhetetlen!) és megfelelő mennyiségű érzékenység. Ha van egy értékrendje és nem mászik rá minden nőre aki vele szemben jön. Nem énközpontú, érdekli mások sorsa és nem buta mint a segg megfelelően intelligens. Percy forever! <3

7.: Irigység. ~ Mely könyveket szeretnéd leginkább megkapni ajándékba?

Tyű, ez nagyon jó kérdés, főleg hogy három hét és itt a szülinapom. Őszintén szólva jobban szeretek adni, mint kapni ezért könyvet gyakran ajándékozok, viszont ha úgy adódik, csak ritkán kérek. Most egyébként amire a legjobban vágyom, az a remélhetőleg év végén megjelenő Olimposzi vér. El sem hiszem, hogy nemsokára végre olvashatom! *-*

A kihívást bárki szabadon viheti aki szeretné. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...