2018. január 28., vasárnap

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig (Szeretni bolondulásig 2.)









Könyvértékelés










Sziasztok! :)
El is érkeztünk a harmadik, egyben utolsó részhez (valójában a második kötet de mivel van 1.5, így ez a 3. ilyen bejegyzés :D ). Nagyon örülök, mert egyszerűen imádtam a sorozatot, mégis fájt a szívem, hogy végleg el kell búcsúznom mindenkitől. Nehéz ez nekem, mivel a Flat Out Love a tavalyi évem egyik legjobb olvasmánya és eléggé a szívemhez nőtt. Nehéz a búcsú, de meg kellett tenni. Na de nem siratni gyűltünk itt össze! Lássuk, most mit alkotott Jessica Park! :)

A KÖNYVRŐL

A ​végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.

Megjelenés:2015    Oldalszám:360   Szemszög: E/3  Kiadó: Könyvmolyképző


A BORÍTÓRÓL

Nehéz kérdés. Nagyon tetszik a borító és illik is a történethez, viszont nem értem, miért nem lehetett meghagyni az eredetit? Passzolna a másik két részhez, ráadásul úgy is nagyon jól nézett ki. Nem tudom, miért döntöttek mégis emellett. Remélem, egyszer majd azzal is megjelenik. Celeste ruhája viszont nagyon tetszik *.*.

A TÖRTÉNETÉRŐL

Ugyan az előző két kötettel nem függ össze olyan szorosan, mégis ezt ajánlott utoljára olvasni, ha érteni szeretnénk a dolgokat. Persze akár el is hanyagolható, de véleményem szerint úgy nem az igazi.

Sokáig halogattam a bejegyzés megírását, magam sem igazán tudom, miért.Az első rész nekem személy szerint sokkal jobban tetszett és jobban a szívemhez nőtt. Ott minden tele volt titkokkal, fordulatokkal és sokféle izgalmas (bár nem minden esetben) karakterrel. Itt viszont minden egy valaki köré összpontosult, aki nem más mint Celeste. A színvonala ennek is magasan volt, de nem érte el az első részét.

Eleinte kicsit lassan haladtak a dolgok, több helyen kicsit unatkoztam is. Majd hirtelen elkezdtek
gyorsabban haladni az események, és  a végére szinte száguldottunk előre a történések között. Az eloszlás így kissé aránytalan, a kezdete miatt sokat levon az élvezhetőségéből és a figyelmet sem tudja kellőképp fenntartani.
Ennek ellenére olvastatja magát, így egy nap alatt sikerült is kivégeznem, a humora pedig a remek megszokott Celeste-humor. A párbeszédek szórakoztatóak voltak, főleg mikor Justinon volt a sor. :) És persze az elengedhetetlen Matty-Celest testvérpár most is jelen volt. Hozták a szokásos megható, fontos és humoros formájukat. Jó volt látni, hogy kapcsolatuk az évek múltával sem romlott.

Még is hogyan kerül képbe Matt? Hát úgy, hogy régi kedvenceinket ismét viszont láthatjuk! Ugyan a szülőknek most is ugyanannyi szerepe van mint eddig, Jouléknak viszont annál több. A pár most fennálló helyzete érdekes, szerintem erre nem igazán számított senki. Bevallom, az ő helyzetük kezdettől fogva sokkal jobban érdekelt, mint Celesteé. Már az eleje óta a körmeimet rágtam, hogy vajon mi lesz ebből.
A helyszínek jók ki lettek találva, nagyon hatásosak voltak és mindig illettek az adott helyzethez. Még az aránytalan cselekménygyorsaság sem rontotta el.
Negatívum, hogy olykor a jelenetek túlzottan is csöpögősek. Én magam szeretem ezt a fajta cukormázas romantikát, de ettől függetlenül sokan nem. Mintha csak a két véglet lett volna jelen: a nagyon édes és a nagyon keserű. Az egyik felében mindenki a padlón volt a másikban meg már szárnyaltak a boldogságtól. A szerelmesek pillanatai néhol túlidealizáltak lettek.

Ámbár a téma még mindig komoly. A múlt feldolgozása, a továbblépés és a világba való beilleszkedés nehézségeinek súlya ül az oldalakon. Celestenek nem csak a múltját képezik ezek döntő többségben, hanem a jelenét is. Az eleje olyan hatást kelt, mintha "visszaesett" volna és ugyanaz az ijedt 13 éves kislány lenne aki nem tudja, mit tegyen. Pedig azt gondoltuk volna, a helyzet csak tovább javult annak köszönhetőn, amit Jule tett érte. Legalábbis én arra számítottam. Persze ő sosem volt csak egy különc lány, nagyon fiatalon kellett borzalmas dolgokat átélnie, amik erősen rányomták a bélyeget. Gyermekkori "dolgait" hiába nőtte már ki, még itt is jelen voltak.
Justin pedig pont jókor érkezett, hogy megmentse a lányt. Az ő karakterét is nagyon szerettem. Vicces volt, kedves, nagyon türelmes és segítőkész. Celestehez való hozzáállása is tiszteletre méltó. Elfogadta olyannak, amilyen, nem próbálta megváltoztatni. A karácsonyfás rész pedig.. ahhw. :D Személyisége nem volt kifejezetten bonyolult, de azért egyszerű sem. Egy kis szeleburdi mindent összehordó és megállás nélkül beszélő srác, nem mindennapi családi háttérrel.
Mellékszereplő nem igazán volt, talán csak a barátok és Justin családja -természetesen Mattyéken kívül. Szerethetőek voltak, nem különösebben zavartak sok vizet.

Az üzenete, hogy meg kell tanulnunk elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk és az ég világon senkinek nem kell megfelelni önmagunkon kívül. :)

🌟  🌟  🌟  🌟

EGY KIS KEDVCSINÁLÓ
"Nincs nagyobb teljesítmény, mint önmagunknak maradni egy olyan világban, amely folyamatosan próbál minket másmilyenné tenni."

"Mégis ki a fene állapítja meg ezeket a mércéket, mi? Kinek van joga megmondani, hogy milyennek kéne lennünk? És mégis hogyan merészeli bárki is azt éreztetni veled, hogy nem pont úgy vagy jó, ahogy vagy? Ez elfogadhatatlan."

"Justin: Péntek este? Te, én meg Mr. „Kétkarórás” Fritz? Bekaphatnánk valamit. Ahol csak akarod!
(…)

Justin: Ja, amúgy Justin vagyok. Lehet, hogy még nincs benne a számom a telódban.

Justin: Érted mehetnék kocsival. Este 7?

(…)

Justin: Tudom, hol laksz.
Justin: Bocs, ez tök ijesztően hangzott.
Justin: Hahó? Jesszus… Csak nem elijesztettelek?
Justin: Én csak ezt akartam mondani, hogy tudom, hova menjek érted. És nem elsötétített ablakú furgonnal várnálak a ház előtt. Az tényleg haláli ijesztő lenne.
Justin: Egy Priusszal mennék érted.
Justin: Priusszal nem szokás embert rabolni, igaz?"

AJÁNLANÁM?

Szeretted Matt és Jule történetét? Celeste is közel került a szívedhez? Tudni akarod, mi lesz vele később? Akkor most azonnal szerezd be a regényt és olvasd el! A már így is rengeteg mindent megélt kislányra most már "nagylány"ként várnak az újabb kalandok és szerelmek, ráadásul még a többiekről is hallhatunk egyesmást. ;) Szóval ne habozz, kezd el bátran és ígérem, nem fogsz csalódni benne! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...