2020. július 19., vasárnap

The Reading Rush 2020 ~ TBR

Sziasztok! :)

Ma egy olyan bejegyzéssel érkeztem, ami nem volt előre betervezve, bár már régóta el szerettem volna készíteni.
Tavaly hallottam először ilyen jellegű könyves kihívásról, de akkor sajnos már csak utólag egy összefoglaló formájában. Most viszont még időben felfigyeltem rá és össze is állítottam az én kis TBR listámat.

A The Reading Rush egy nemzetközi kihívás, aminek az a lényege, hogy többet olvassunk. Július 20.-26.-ig tart, azaz jövő hétfőtől vasárnapig. Meg van adva 7 szempont, amik alapján lehet olvasni, de persze nem muszáj szigorúan ezekhez ragaszkodni, valamint össze is lehet vonni őket.
Én úgy gondoltam, hogy ha már belevágok, akkor miért is ne választhatnék minden szempontból egyet? Igen, kicsit soknak tűnhet így, viszont a könyvek amiket választottam többnyire 200-300 oldal körül vannak és kicsit könnyedebbek, talán sikerül is teljesítenem mindet. :D


1. Olvass egy könyvet, aminek olyan színű a borítója, mint a születési hónapod ékköve

Mivel a születési hónapom ékköve az akvamarin, ezért ide Colleen Hoover és Tarryn Fisher közös könyvét, a Never never - Soha, de sohát választottam.


2. Olvass egy könyvet, aminek a címe A-val vagy Az-zal kezdődik

Ide Kiera Cass: A szirén c. könyvét választottam, mivel már vagy ezer éve vár elolvasásra és ezzel együtt végre a Kiera Cass plecsnit is megszerzem molyon. :)


3. Olvass el egy olyan könyvet, amit olyan film inspirált, amit már láttál

Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa. Akik követnek azok talán már tudhatják, hogy mennyire nagyon szeretem a filmet. Nemrég mikor újranéztem, meg is rendeltem a forgatókönyvéből készült regényt, ami azóta is elolvasásra vár.


4. Olvasd el az első könyvet, amit megérintesz

Mivel most itthon vagyok, ezért az olvasatlan könyveim nincsenek a közelemben, így igazából csak egy lehetőségem maradt, ami nem más, mint egy édesapám által már nagyon régóta ajánlott könyv: Rejtő Jenőtől az Elveszett cirkáló. :)


5. Olvass el egy könyvet a házadon kívül

Mivel pénteken egyébként sem leszek otthon, így mindenképp házon kívül olvasnám, ami pont jól jött ki. :D Ide pedig egy új szerzeményemet választottam, Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat c. könyvét.


6. Olvass egy olyan műfajon belül, amiből mindig is többet akartál olvasni

A sci-fi nekem az a műfaj, ami csak 1-2 éve kezdett el igazán foglalkoztatni, ezért nem is olvastam túl sok ilyen témájú regényt. Viszont természetesen szeretnék, ezért is választottam ide egyik kedvenc íróm Neil Gaiman valamint társszerzője Michael Reaves közös művét, a Köztesvilágot. :)


7. Olvass el egy könyvet ami más kontinensen zajlik, mint ahol élsz

Jennifer. L. Armentrout: The Darkest Star - A legsötétebb csillag. Ehhez a ponthoz elég egyszerű volt választanom, mivel a könyvek nagy része amit olvasok Amerikában játszódik. Ez talán a leghosszabb a heti olvasmányaim közül, de mivel az utolsó nap lesz, talán nem okoz majd nehézséget. Ráadásul az írónő könyveit ismerve szerintem pár óra alatt be is darálom majd. :)



Ennyi lenne igazából az én kis listám. :)
Ti is részt vesztek rajta? Ha igen, milyen könyveket terveztek olvasni?

2 megjegyzés:

  1. Ú, de menő a blogod! *.* Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ^^
      Örülök, hogy tetszik. Remélem, találsz olyan bejegyzéseket amik meghozzák a kedved. :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...