2019. június 24., hétfő

Wylie Overstreet: Világtörténelem facebook-ra hangolva

Sziasztok! :)

Ma nem egy szokásos könyvajánlóval érkeztem, hanem egy olyan kötetet hoztam, ami témájában különösen közel áll a szívemhez. Nem tudom, említettem-e már, de imádom a történelmet és minden dolgot ami vele kapcsolatos. Imádok új dolgokat megtudni és összefüggésekre rájönni, elméletek valóságalapján gondolkodni. Ezenkívül imádom a mémeket is, amik tényleg jól meg vannak csinálva és nem csak retardált módon összedobálva, hanem értelme is van. Na ez a könyv tökéletes fúziója ennek a két fantasztikus dolognak.

A szerző szarkasztikus hangvételű, a történelmi eseményeket parodisztikus facebook stílusban feldolgozó weboldalának rövid idő alatt 3 millió látogatója volt. E siker ösztönözte az ambiciózus vállalkozásra: papírra vetni a világ történelmét a kezdetektől, felidézni a világot formáló eseményeket és személyiségeket.
Mi lett volna, ha a Facebook már létezett volna az Univerzum megszületésétől fogva? Mit posztoltak, lájkoltak és osztottak volna meg a történelem valós és kitalált szereplői? Milyen komment-háborút indított volna el Darwin az evolúcióelmélet posztolásával? Miként üzentek volna egymásnak hadat birodalmak? Lájkolta volna-e Dávid király Michelangelo róla készült szobrát?
A sziporkázó humorral, a népszerű közösségi oldal sajátos nyelvhasználatával megírt válaszokat megtaláljuk e kötet lapjain.

Megjelenés:2019     Oldalszám:192    Szemszög: -     Kiadó: Taramix

ELSŐ BENYOMÁS

Azt hiszem senkit nem lepne meg a bevezető után ha azt mondanám, hogy nagy elvárásokkal kezdtem bele a könyvbe. És itt egy kis kitérőben megemlíteném drága páromat, aki felfedezte ezt a könyvet a boltban. Nekem simán átsiklott a szemem felette, ő pedig szerencsére már annyira ki van élezve minden hülyeségre, hogy egyből kiszúrta. Még aznap délután elkezdtük együtt lapozgatni, ami nagy szó, mivel ez az első könyv amit közösen olvastunk. Köszönöm Kedvesem! ;) 💙

A KÖNYVRŐL

Mivel ez nem egy regény aminek története van, csak pár szóban fejtem ki a véleményemet. 

A Földünk kialakulásától napjainkig vannak benne események, ami szuper dolog. Ráadásul a szerző fel is tagolta korszakokra és mindegyiket elnevezte, valamint egy kis rövid leírást is rakott mellé, ami mindig nagyon találóra sikerült. 
Talán csak néhány dolog volt benne, amit nem igazán értettem, de ez már az én tudatlanságomnak tudható be. Filmes és irodalmi utalások is voltak benne elszórva a régebbi időkben, de a legtöbbjük a közelmúlthoz fűződik.

Az utolsó időszak, mikor a facebook megjelent, a bejegyzések külseje is megváltozott ezzel érzékeltetve, hogy már semmi nem lesz olyan, mint régen. Bevallom, nagy ritkán néztem rá a dátumokra, hogy történelmileg hűek-e, de bízom a szerzőben. 

Ami annyira nem tetszett, hogy a 2000-es évektől szinte csak Amerika van a középpontban, főleg napjaink eseményit tekintve. Ezért jár egyébként a fél csillag levonás, ezen kívül mindent imádtam benne. A borítóra rakott mémek is tökéletesen el lettek találva, pont elég figyelemfelkeltőek. 

🌟     🌟     🌟     🌟     🌠

EGY KIS KEDVCSINÁLÓ




 "Marie Antoinette és a feje ezentúl elváltak."



"Ádám bejelentkezett innen: Édenkert Szép, szép, de egyedül nem az igazi…"



"Aszteroida Ma átugrom Földhöz egy kicsit, készüljetek!
Kommentek:
Tyrannosaurus Rex: Neeeeeeee
Stegosaurus: Pfúj, nemár
Brontosaurus: De most ezt miért kell?!
Föld: na, nekem annyi
Csótányok: lol, na, most ki röhög?"

KINEK AJÁNLOM?

Szereted a történelmet? És még a mémeket is? Netán Te is naponta nézed facebookon a történelmi mémeket? Akkor ez a te könyved! A történelem kezdetétől napjainkig rengeteg dolog megtalálható benne és garantált a hangos nevetés. Sőt, megmerem kockáztatni, hogy aki nagyjából tisztában van a nagyobb történelmi eseményekkel, még akár szórakoztatónak is találja. Viszont ha nem szereted a törit vagy nem igazán mozogsz benne otthon, akkor nem valószínű, hogy érted és csak kínoznád magad. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...